Αφιέρωμα σε δημοτικά τραγούδια από τη Λέσχη Ανάγνωσης Λιβαδειάς

Eκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στη Δημοτική Ποίηση» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα «Εστία Μητέρας». Την επιμέλεια έχει η 1η Ομάδα Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς και το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς.
«Στόχος αυτού του αφιερώματος είναι η γνωριμία με τον πλούτο των δημοτικών τραγουδιών, η κατανόηση των συνθηκών που συνέβαλαν στη δημιουργία τους και η διερεύνηση της επίδρασης που μπορεί να έχουν αυτά στη σύγχρονη εποχή. Μέλη της ομάδας ανάγνωσης και μαθητές του 2ου Λυκείου θα διαβάσουν δείγματα της Δημοτικής Ποίησης ενώ καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού ωδείου, αλλά και γνήσιοι εκπρόσωποι της παράδοσής μας, θα αποδώσουν μουσικά αρκετά δημοτικά τραγούδια με παραδοσιακό αλλά και πιο σύγχρονο τρόπο».
Επίσης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και το Σωματείο Αρτοποιών Λιβαδειάς θα γιορτάσουν μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Το Σάββατο 21 Μαρτίου όλα τα αρτοποιεία της πόλης θα διαθέτουν το ψωμί σε σακούλες που θα φέρουν πάνω τους τυπωμένα δημοτικά τραγούδια. Έτσι όποιος αγοράζει ψωμί θα μπορεί να διαβάζει είτε στίχους από τα λιανοτράγουδα ή αποσπάσματα λιγότερο γνωστών τραγουδιών με θέμα τους το ψωμί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Χωρίς κατηγορία

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: