Η σακούλα

Το ξέρεις πως βαδίζεις δρόμους που χαράξανε οι πρόγονοι σου με το μόχθο τους για να περάσεις πιο μετά εσύ. Φωνές από τραγούδια που ακούς και σε πεισμώνουνε ανήκουνε σε σωθικά διάπυρα στη φλόγα της οργής και του δικαίου. Φωνές που ανήκουνε σε θύματα πολέμων εσωτερικών και εξωτερικών σε όλα τα πεδία μάχης που μπορείς να φανταστείς. Όταν θα σβήσουν τα σημάδια απ’ το παρελθόν τότε εσύ  στο παρελθόν νοσταλγικά να ανατρέχεις. Να ονειρεύεσαι νεκρούς αλλοτινών καιρών και να τους ζωντανεύεις.  Είναι ωραίο να ‘χεις τέτοιους στρατοκόπους συντροφιά όταν βαδίζεις μες στις δίνες της ζωής. Ψυχές και άγγελοι που σε ακολουθούν πιστά μην τύχει και χαθείς στην αχανή της μοναξιάς την έρημο.

Για δεκαπέντε μέρες κάθε μέρα το απόγευμα που πήγαινα δουλειά στου πεθαμένου μου πατέρα την απάνεμη του σκήτη έβλεπα μέσα σ’ ένα περιβόλι που ήτανε στο δρόμο μου στο θρασομάνημα των παρασιτικών φυτών και των ξερών πεσμένων των κλαδιών το στρώμα του θανάτου έβλεπα μια σακούλα αγκιστρωμένη  απ’ το μαγαζί με του πατέρα μου το όνομα επάνω της.  Αυτές που  έδινε εκείνος στους πελάτες του να βάζουνε τις αγορές τους μέσα. Και κάθε μέρα η σακούλα αυτή ήτανε θύμηση για επαφή με το Θεό. Ήτανε νεύμα του πατέρα μου να προχωρήσω στη ζωή με τα σπασμένα πόδια μου. Αν κουρασμένος λύγιζα η θέα της σακούλας γινόταν κάλεσμα να μην φοβάμαι πια τα χώματα γιατί έκανε πρώτος χώρο ο πατέρας μου. 

Περάσανε οι μέρες κ’ η σακούλα κάποιο απόγευμα τ’ Αυγούστου θάφτηκε κάτω από στρώματα ξερών κλαδιών και φύλων. Το χώμα θα αγκάλιαζε γλυκά και την ταφή αυτού του τελευταίου νεύματος  του πατρικού του πνεύματος. Μέχρι να έβρισκα καινούργιο ένα σινιάλο του. Ίσως και μέχρι να επινοούσα κάποιο άλλο. Μέχρι που η σακούλα με τα χόρτα τα ξερά στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων γίνονταν της Γης απολιθώματα που αινιγματικά θα έψαυαν ερευνητές  του μέλλοντος να μάθουνε τα μυστικά ετούτης της παράξενης ταφής. Μία σακούλα με κλαδιά και άνθη στολισμένη. Ήδη από τώρα  κιόλας στης καρδιάς μου τον πιο μαλακό παλμό σφράγισμα δυνατό σαν απολίθωμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: